Здрав начин на исхрана за вашите миленици

Јука +

Содржи екстракт од јука.

Здравствени придобивки од јука

Растението Yucca schidigera го намалува фекалниот мирис со врзување на амонијакот и фекалните испарувања. Ова природно растение има, исто така, силни антиоксидантски својства и го одржува системот за имунитет. Природните сапонини го подобруваат здравјето на цревата, додека полифенолите го одржуваат здравјето на зглобовите.

Растението Yucca schidigera содржи голем број на биолошки активни хемикалии, вклучувајќи стероидни сапонини и полифеноли како што е ресвератролот.

Многу од медицинските ефекти на јуката се припишуваат на неговата содржина на сапонини. Овие фитостероли можат да се врзат со холестеролот во жолчката, зголемувајќи jа неговата екскреција од телото и намалуваjќи го нивото во крвта. Оваа дејство важи исто така и за анти-паразитските својства на јуката. Со врзување на холестеролот во клеточната мембрана на паразитот како Giardia lamblia, сапонините ја оштетуваат клеточната мембрана и потоа клетката на паразитот умира. Јука сапонините исто така имаат анти-бактериски својства и го одржуваат здравјето на цревата со контролирање на прекумерниот раст на бактериите.

Постои одредена поддршка за традиционалната употреба на јуката за одржување на здравјето на зглобовите бидејќи содржи полифеноли кои се антиоксиданти и на тој начин се спречува оштетувањето на ткивото од слободните радикали (или реактивните кислородни видови ROS). Тие, исто така, го спречуваат нуклеарниот фактор kB (NFkB), важна регулаторна хемикалија од имунолошкиот систем која предизвикува воспаление. Полифенолниот антиоксидант ресвератрол е нашироко познат како составен дел од црвеното вино и е заслужен за позитивните ефекти на овој пијалак врз здравјето на кардиоваскуларниот систем.

Екстрактот од јука може да го врзе амонијакот, токсичен хемиски нус-производ на нормалниот метаболизам на телото, како и на метаболизмот на микроорганизмите, вклучувајќи трилиони бактерии и други микроорганизми кои живеат во човечките црева.

2 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

  1. KROKETTER KYCKLING

    Kомплетна храна за мачки со одличен вкус.
    ден 700,00
  2. KROKETTER FISK

    Kомплетна храна за мачки со одличен вкус.
    ден 700,00

2 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Неодамна прегледани
VALP: 15 кг

VALP: 15 кг

Специјално формулирана храна за кутриња и кучки доилки....
ден 3.149,00
OCEAN CARE MINI

OCEAN CARE MINI

Внимателно одбрани состојки со пребиотици за здрав дигестивен систем и со есенци...
ден 2.199,00
OPTIMAL

OPTIMAL

За активни кучиња од средни и големи раси.
ден 3.190,00
OCEAN CARE MINI: 7 кг

OCEAN CARE MINI: 7 кг

Внимателно одбрани состојки со пребиотици за здрав дигестивен систем и со есенци...
ден 2.199,00
DIGEST

DIGEST

Висок степен на сварливост – храна со јагнешко месо и ориз за кучиња со чувствит...
ден 2.099,00
Scroll