Омега-6 +

Оптимална содржина на Омега-3 и Омега-6 за здраво крзно и кожа.

Која е функцијата на Омега-6 и Омега-3?

Дури неодамна беа разјаснети функциите на есенцијалните масни киселини. Тие се компоненти присутни во мастите и маслата во храната и се од суштинско значење за здравјето. Постојат два вида на масни киселини, Омега-6 и Омега-3.

Омега-6 масните киселини се присутни во голем број од растителните масла. Тие се неопходни за здрава кожа, здраво крзно и исто така, играат улога во плодноста и репродукцијата.

Омега-3 масните киселини имаат многу различни функции во организмот. Неодамна, научни студии ја докажаа се поголемата важност на Омега-3 за здравјето кај луѓето и животните. Омега-3 ги штитат мозочните клетки и го подобрува капацитетот за учење кај кутрињата. Омега-3 имаат природно анти-воспалително дејство кое може да биде особено корисно за кучињата кои имаат проблеми со кожата, зглобовите и дигестивниот систем. Исто така, Омега-3 играат улога во снабдувањето со кислород на клетките во телото.

Неодамна прегледани
VALP

VALP

Специјално формулирана храна за кутриња и кучки доилки....
ден 3.149,00
VALP MINI

VALP MINI

Специјално формулирана храна за кутриња од мали раси....
ден 1.999,00
EXCLUSIVE KATTUNGE

EXCLUSIVE KATTUNGE

Комплетна храна за мачиња од одвикнување од мајчиното млеко до 12 месеци старост...
ден 669,00
EXCLUSIVE STERILISED

EXCLUSIVE STERILISED

Специјално формулирана храна за да се задоволат хранливите потреби на стерилизир...
ден 649,00
DIGEST

DIGEST

Висок степен на сварливост – храна со јагнешко месо и ориз за кучиња со чувствит...
ден 2.099,00
Scroll