Подвижност +

Хондроитин и глукозамин за здрави зглобови.

Постојат голем број на хранливи материи на располагање, кои ги обезбедуваат виталните компоненти за здрава структура и функционирање на зглобовите  и олеснување на подвижноста. Овие хранливи материи се именуваат како "хондрозаштитни агенти" во кои спаѓаат глукозаминот и хондроитинот. Тие ги снабдуваат потребните суровини и материјали за да се произведе нова 'рскавица, па дури и можат да помогнат во обновата на истрошената ' рскавица.

Многу научни докази се достапни за корисното дејство на хондроитинот и глукозаминот на состојбата на зглобовите. Хондроитинот и глукозаминот се компоненти на нормалната 'рскавица. При болест на зглобовите, 'рскавицата се оштетува. Кога 'рскавицата, која ги амортизира зглобовите, се распаѓа побрзо отколку што телото може да ја замени, во тој случај се развива остеоартритис. Без ова заштитно ткиво, коските се тријат едни од други, што предизвикува болка, оток и вкочанетост.

Зелените школки се користат како природен извор на глукозамин во производите на Husse.

Кај постарите кучиња и кучињата од големи раси се препорачува додавање глукозамин и хондроитин во исхраната. Постарите кучиња често имаат вкочанети зглобови, бидејќи со стареењето се оштетува 'рскавицата. Исто така, кучињата од големите раси често имаат проблеми со зглобовите, што се должи на нивната поголема телесна тежина, при што 'рскавицата мора да амортизира поголема јачина.

3 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

 1. PRIMA PLUS

  За кучиња со нормални енергетски потреби.
  ден 2.949,00
 2. VALP MAXI

  Специјално формулирана храна за кутриња од големи раси.
  ден 3.199,00
 3. SENIOR MINI

  Формулирана за да ги задоволи хранливите потреби на постарите кучиња од малите раси.
  ден 1.499,00

3 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Неодамна прегледани
SENIOR MINI

SENIOR MINI

Формулирана за да ги задоволи хранливите потреби на постарите кучиња од малите р...
ден 1.499,00
EXCLUSIVE STERILISED

EXCLUSIVE STERILISED

Специјално формулирана храна за да се задоволат хранливите потреби на стерилизир...
ден 649,00
EXCLUSIVE KATTUNGE

EXCLUSIVE KATTUNGE

Комплетна храна за мачиња од одвикнување од мајчиното млеко до 12 месеци старост...
ден 669,00
OPTIMAL

OPTIMAL

За активни кучиња од средни и големи раси.
ден 3.099,00
VALP

VALP

Специјално формулирана храна за кутриња и кучки доилки....
ден 3.149,00
Scroll