Здрав начин на исхрана за вашите миленици

Имунолошки систем +

Каротеноиди за оптимален имунитет.

Каротеноидите се антиоксиданси. Husse Супер премиум производите содржат високи нивоа на лутеин и бета-каротен. Овие природни растителни пигменти имаат антиоксидативно дејство во клетките на телото. Освен тоа, каротеноидите, исто така, го стимулираат имунитетот. Истражувањата покажаа дека каротеноидите го подобруваат хуморалниот и клеточниот имунитет.

Хуморалниот имунитет е аспект од имунитетот што е со посредство на излачените антитела. Излачените антитела се врзуваат за антигените на површината на патогените микроорганизми (како што се вирусите или бактериите) и ги означуваат за уништување. Хуморалниот имунитет е така наречен бидејќи вклучува супстанции присутни во телесните течности. Термините антитела и имуноглобулини често се користат наизменично. Тие се наоѓаат во крвта и во течноста во ткивата, како и во многу други секрети. Структурално, тие се големи глобуларни протеини во Y-облик. Кај цицачите постојат пет видови на антитела: IgA, IgD, IgE, IgG и IgM. Секоја класа на имуноглобулин се разликува по своите биолошки својства и се развила за да се справи со различни антигени. Антителата се синтетизираат и секретираат од страна на плазма клетките кои потекнуваат од клетките на Б лимфоцитите (Б клетки) на имунолошкиот систем.

Клеточниот имунитет е одговор на имунитетот кој не вклучува антитела туку подразбира активирање на бели крвни клетки - макрофаги, природни клетки убијци, Т-лимфоцити, како и ослободување на различни цитокини како одговор на антигенот.

7 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Page:
 1. 1
 2. 2
 1. EXCLUSIVE STERILISED

  Специјално формулирана храна за да се задоволат хранливите потреби на стерилизирани и кастрирани мачки.
  ден 650,00
 2. VALP MINI

  Специјално формулирана храна за кутриња од мали раси.
  ден 600,00
 3. DIGEST

  Висок степен на сварливост – храна со јагнешко месо и ориз за кучиња со чувствителен дигестивен систем.
  ден 2.099,00
 4. VALP

  Специјално формулирана храна за кутриња и кучки доилки.
  ден 1.700,00
 5. OPTIMAL

  За активни кучиња од средни и големи раси.
  ден 3.190,00

7 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Page:
 1. 1
 2. 2
Неодамна прегледани
KATTSTRÖ, бел песок за мачки

KATTSTRÖ, бел песок за мачки

Впивателен бел песок за мачки што се згрутчува ...
ден 1.200,00
Ново
SENIOR MINI

SENIOR MINI

Формулирана за да ги задоволи хранливите потреби на постарите кучиња од малите р...
ден 1.499,00
DIGEST

DIGEST

Висок степен на сварливост – храна со јагнешко месо и ориз за кучиња со чувствит...
ден 2.099,00
PRIMA PLUS: 2 кг

PRIMA PLUS: 2 кг

За кучиња со нормални енергетски потреби.
ден 550,00
VALP MINI: 7 кг

VALP MINI: 7 кг

Специјално формулирана храна за кутриња од мали раси....
ден 1.999,00
Scroll