Здрав начин на исхрана за вашите миленици

Енергија +

Повеќе енергија за активните кучиња.

Мастите содржат околу два пати повеќе енергија од протеините и јаглехидратите. Метаболизацијата на 1 грам масти дава приближно 9 калории (kcal), додека 1 грам јаглехидрати или 1 грам протеини дава само 4 калории.

Исхраната со висока содржина на масти се препорачува за кучиња на кои им е потребно многу енергија. Исхраната на работните или спортски кучиња (ловечки кучиња) треба да содржи високо ниво на масти. Во палетата на производи Husse, Optimal Energi со 22% содржина на масти е храната за кучиња со најголема енергетска содржина.

2 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

  1. EXCLUSIVE ACTIVE

    Специјално формулирана храна за активни мачки и мачки со осетлива кожа.
    ден 600,00
  2. OPTIMAL

    За активни кучиња од средни и големи раси.
    ден 3.190,00

2 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Неодамна прегледани
OCEAN CARE MINI

OCEAN CARE MINI

Внимателно одбрани состојки со пребиотици за здрав дигестивен систем и со есенци...
ден 2.199,00
EXCLUSIVE ACTIVE

EXCLUSIVE ACTIVE

Специјално формулирана храна за активни мачки и мачки со осетлива кожа. ...
ден 600,00
Scroll