Здрав начин на исхрана за вашите миленици

Пилешко месо

Висококвалитетен животински протеин од пилешко месо.

Содржината на протеини во храната дава само непотполна идеја за аминокиселините достапни во храната. Прво, степенот на сварливоста кај протеините може да се разликува. Генерално, растителните протеини се помалку сварливи од животинските протеини. Евтините нуспродуктите од животинско потекло кои содржат голема количина сврзно ткиво се помалку сварливи од висококвалитетните Премиум животински состојки.

Покрај сварливоста, биолошката вредност на протеинот е многу важен параметар којшто го одразува составот на аминокиселините во храната. Биолошката вредност се пресметува со споредување на нивото на секоја аминокиселина во храната со нејзината концентрација во телото на животното.

Протеините со висока биолошка вредност ги содржат сите есенцијални аминокиселини во соодветен сооднос. Јајцата и живината имаат висока биолошка вредност. Ова е причината зошто Husse Супер премиум производите содржат живина и јајца.

3 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

 1. SENIOR MINI

  Формулирана за да ги задоволи хранливите потреби на постарите кучиња од малите раси.
  ден 1.499,00
 2. PRIMA PLUS

  За кучиња со нормални енергетски потреби.
  ден 550,00
 3. OPTIMAL

  За активни кучиња од средни и големи раси.
  ден 3.190,00

3 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Неодамна прегледани
EXCLUSIVE KATTUNGE

EXCLUSIVE KATTUNGE

Комплетна храна за мачиња од одвикнување од мајчиното млеко до 12 месеци старост...
ден 670,00
OCEAN CARE

OCEAN CARE

Внимателно одбрани состојки со пребиотици кои го помагаат варењето на храната и ...
ден 4.499,00
OCEAN CARE MINI

OCEAN CARE MINI

Внимателно одбрани состојки со пребиотици за здрав дигестивен систем и со есенци...
ден 2.199,00
PRIMA PLUS

PRIMA PLUS

За кучиња со нормални енергетски потреби.
ден 550,00
KROKETTER FISK

KROKETTER FISK

Kомплетна храна за мачки со одличен вкус.
ден 700,00
Scroll